/>

Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrany organizator

Polska Akademia Nauk Oddział w Poznaniu (rejestracja zakończona)

Termin: 2023-05-15 | Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-19 23:59:59

Koordynator: mgr Mariola Osiak  (maria.osiak@pan.pl)

Szczegóły wydarzenia

Kuchenne izolacje DNA

  • Data wydarzenia: 2023-05-17
  • Godziny trwania wydarzenia: 12:10–12:40
  • Grupa wiekowa: 7+
  • Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-19 23:59:59
  • Limit miejsc: 20
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 15

Opis wydarzenia

W trakcie warsztatu spróbujemy połączyć naukę z kulinariami. Uczestnicy będą mogli wyizolować DNA z owoców lub warzyw przy pomocy produktów i sprzętów znajdujących się w każdej kuchni. Wyizolowane DNA będzie można zabrać na pamiątkę. Część praktyczną poprzedzi krótki wstęp teoretyczny dotyczący budowy i funkcji kwasów nukleinowych. Prowadząca: dr inż. Małgorzata Marcinkowska-Swojak, Instytut Chemii Bioorganicznej PAN w Poznaniu.

Organizator
Polska Akademia Nauk Oddział w Poznaniu

Rodzaj wydarzenia
STACJONARNE

Kategoria wiekowa
Klasy 1-5

Typ imprezy
Stoiska interaktywne

Dziedzina
Nauki przyrodnicze

Miejsce
Pałac Działyńskich, Siedziba O/PAN, Stary Rynek 78/79 Poznań

Sala
Sala seminaryjna, II p.

Prowadzący
Pracownicy Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN w Poznaniu

Drukuj tę stronę Wróć