Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrana grupa

Wydział Chemii (rejestracja zakończona)

Termin: 2018-04-24 — 2018-04-26 | Rejestracja: 2018-03-22 — 2018-04-26

Koordynator: prof. UAM dr hab. Marcin Frankowski


E-mail: marcin.frankowski@amu.edu.pl

Rejestracja na wydarzenia została zamknięta.

WYDARZENIA BEZ REJESTRACJI

godz. 9:30 - 13:00 Lody mrożone ciekłym azotem (Hol przy auli 2.64)
godz. 11:15 (po wykładzie) - 12:00 Pokaz wykorzystania i sterowania dronami w celu identyfikacji zanieczyszczeń powietrza niebezpiecznych dla zdrowia (aldehydy, benzopireny) oraz ich monitorowania (parking przed budynkiem)
godz. 14:00-15:00 Pokaz efektownych, pirotechnicznych doświadczeń chemicznych przygotowany przez studentów z Naukowego Koła Chemików Wydziału Chemii UAM (parking przed budynkiem)

Szczegóły wydarzenia

Co najbardziej smakuje wampirom? – oznaczanie glukozy i cholesterolu w surowicy krwi ludzkiej

  • Data wydarzenia: 2018-04-26
  • Godziny trwania wydarzenia: 11:00–11:45
  • Rejestracja: 2018-03-22 — 2018-04-26
  • Limit miejsc: 12
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 14

Opis wydarzenia

Opis: Uczestnicy będą mogli samodzielnie oznaczyć zawartość glukozy i cholesterolu w surowicy krwi ludzkiej metodą spektrofotometryczną.Miejsce: Wydział Chemii, ul. Umultowska 89b, 61-614 Poznań, Sala 4.59Prowadzący: dr J. Kosman, J. Masternak, mgr A. Świtalska, mgr K. Żukowski, mgr M. GuzowskaDziedzina: chemiaKategoria: Dla najmłodszych, Dla nastolatkówTyp: Warsztaty i laboratoriaLimit miejsc: 12/transza

Drukuj tę stronę Wróć