Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrana grupa

Wydział Chemii (rejestracja zakończona)

Termin: 2018-04-24 — 2018-04-26 | Rejestracja: 2018-03-22 — 2018-04-26

Koordynator: prof. UAM dr hab. Marcin Frankowski


E-mail: marcin.frankowski@amu.edu.pl

Rejestracja na wydarzenia została zamknięta.

WYDARZENIA BEZ REJESTRACJI

godz. 9:30 - 13:00 Lody mrożone ciekłym azotem (Hol przy auli 2.64)
godz. 11:15 (po wykładzie) - 12:00 Pokaz wykorzystania i sterowania dronami w celu identyfikacji zanieczyszczeń powietrza niebezpiecznych dla zdrowia (aldehydy, benzopireny) oraz ich monitorowania (parking przed budynkiem)
godz. 14:00-15:00 Pokaz efektownych, pirotechnicznych doświadczeń chemicznych przygotowany przez studentów z Naukowego Koła Chemików Wydziału Chemii UAM (parking przed budynkiem)

Szczegóły wydarzenia

Kuchnia molekularna ... "do zrobienia i zjedzenia"

  • Data wydarzenia: 2018-04-26
  • Godziny trwania wydarzenia: 09:30–10:00
  • Rejestracja: 2018-03-22 — 2018-04-26
  • Limit miejsc: 15
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 18

Opis wydarzenia

Pokaz/warsztat wykorzystania narzędzi kuchni molekularnej, szybka produkcja dań połączona z degustacją. Wykorzystanie ciekłego azotu, suchego lodu, podtlenku azotu oraz takich technik, jak żelowanie i piankowanie pozwoli na stworzenie kilku wyśmienitych, degustacyjnych dań. Miejsce: Wydział Chemii, ul. Umultowska 89b, 61-614 Poznań, Sala 3.48 Prowadzący: prof. Anetta Zioła-Frankowska, prof. Iwona Kurzyca, mgr Katarzyna Karaś, prof. Marcin Frankowski Dziedzina: chemia Kategoria: Dla najmłodszych Typ: Warsztaty i laboratoria Limit miejsc: 15

Drukuj tę stronę Wróć