Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrana grupa

Wydział Biologii (rejestracja zakończona)

Termin: 2017-04-26 | Rejestracja: 2017-03-20 — 2017-04-26

Koordynator: dr hab. Bożena Sikora
E-mail: boszka@amu.edu.pl lub festiwalwb@amu.edu.pl

Szczegóły wydarzenia

Podano do stołu - ciekawostki z życia owoców morza i innych skorupiaków - warsztat

  • Data wydarzenia: 2017-04-26
  • Godziny trwania wydarzenia: 10:30–12:00
  • Rejestracja: 2017-03-20 — 2017-04-20
  • Limit miejsc: 15
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 2
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 32

Opis wydarzenia

mgr Katarzyna Kaszewska, mgr Bialik Sylwia, mgr Justyna Liberska

Zakład Morfologii Zwierząt IBŚ & Wydziałowa Pracownia Technik Biologii Molekularnej WB UAM

Skorupiaki to grupa stawonogów charakteryzująca się niezwykłym zróżnicowaniem morfologicznym i bogactwem gatunkowym. Zwierzęta te związane są głównie ze środowiskiem wodnym. Najmniejsze z nich osiągają ułamki milimetrów tworząc zooplankton, podczas gdy rekordziści mierzą pół metra i ważą kilka kilogramów. Uczestnicy warsztatów będą mogli obserwować między innymi żywe krewetki, kiełże czy też oczliki. Spojrzą oko w oko prawdziwej stonodze i odkryją tajemnicę krabów.

miejsce: Collegium Biologicum ul. Umultowska 89 Poznań - Kampus Morasko

sala:  Z1

czas trwania/forma zajęć:  90 min/ warsztaty

wiek: 13+ (dla nastolatków)

rezerwacja: tak

Drukuj tę stronę Wróć