/>

Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrany organizator

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu — Wydział Chemii (rejestracja zakończona)

Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-03-24 12:40:00 — 2023-05-19 23:59:00

Koordynator: prof. UAM dr hab. Renata Jastrząb (renatad@amu.edu.pl)
Koordynator: dr Małgorzata Bartoszewicz (malgorzata.bartoszewicz@amu.edu.pl)
Koordynator: dr Monika Skrobańska (monskr@amu.edu.pl)

Szczegóły wydarzenia

Chemia od kuchni…

  • Data wydarzenia: 2023-05-19
  • Godziny trwania wydarzenia: 13:15–14:15
  • Grupa wiekowa: B/O
  • Rejestracja: 2023-03-24 13:20:00 — 2023-05-19 13:20:00
  • Limit miejsc: 20
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 20

Opis wydarzenia

Dostępne w domu produkty spożywcze posłużą nam do wykonania eksperymentów i sprawdzenia, czy chemia może być niezapomnianą przygodą. Zbadamy m.in. • czy mąka może być niebezpieczna? • co wspólnego ma cukier z węglem? • jakie cukry zawarte są w napojach? • co jest składnikiem toniku? • jak wykryć tłuszcze i białka w produktach spożywczych.

OrganizatorUniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu - Wydział Chemii

Rodzaj wydarzeniaSTACJONARNE

Kategoria wiekowaDla najmłodszych

Typ imprezyWarsztaty i laboratoria

DziedzinaNauki ścisłe

MiejsceCollegium Chemicum ul. Uniwersytetu Poznańskiego 8, Poznań

Sala 1.81

Prowadzącydr Małgorzata Bartoszewicz, dr Grzegorz Krzyśko, Kamil Cieślak, Julia Frąckowiak

Drukuj tę stronę Wróć