Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrany organizator

Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu

Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-19 23:59:59

Koordynator: mgr Dominika Bazan (promocja@ump.edu.pl)

Szczegóły wydarzenia

Rewolucja na talerzu — burger z probówki czy potrawka ze świerszczy?

  • Data wydarzenia: 2023-05-16
  • Godziny trwania wydarzenia: 13:00–13:45
  • Grupa wiekowa: 15+
  • Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-19 23:59:59
  • Limit miejsc: 400
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 15

Opis wydarzenia

Czy w 2050 roku wystarczy jedzenia dla każdego mieszkańca Ziemi? Liczba ludności przekroczyła 8 miliardów i każdego dnia rośnie. Czy produkcja mięsa jest dobra dla środowiska? Jakie mamy rozwiązania na horyzoncie? Czyli wykład o nieoczywistej żywności jaka zaczyna gościć na półkach sklepowych i naszych talerzach.

Organizator
Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu

Rodzaj wydarzenia
STACJONARNE

Kategoria wiekowa
Nastolatkowie

Typ imprezy
Wykłady

Dziedzina
Nauki medyczne i nauki o zdrowiu

Miejsce
Centrum Kongresowo-Dydaktyczne ul. Przybyszewskiego 37a, Poznań

Sala
Sala A

Prowadzący
mgr Dominika Sikora

Drukuj tę stronę Wróć