Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.
Wybrany organizator
Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-19 23:59:59
Koordynator: mgr Dominika Bazan (promocja@ump.edu.pl)
Szczegóły wydarzenia
Rewolucja na talerzu — burger z probówki czy potrawka ze świerszczy?
- Data wydarzenia: 2023-05-16
- Godziny trwania wydarzenia: 13:00–13:45
- Grupa wiekowa: 15+
- Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-19 23:59:59
- Limit miejsc: 400
- Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
- Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 15
Opis wydarzenia
Czy w 2050 roku wystarczy jedzenia dla każdego mieszkańca Ziemi? Liczba ludności przekroczyła 8 miliardów i każdego dnia rośnie. Czy produkcja mięsa jest dobra dla środowiska? Jakie mamy rozwiązania na horyzoncie? Czyli wykład o nieoczywistej żywności jaka zaczyna gościć na półkach sklepowych i naszych talerzach.
Organizator
Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Rodzaj wydarzenia
STACJONARNE
Kategoria wiekowa
Nastolatkowie
Typ imprezy
Wykłady
Dziedzina
Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Miejsce
Centrum Kongresowo-Dydaktyczne ul. Przybyszewskiego 37a, Poznań
Sala
Sala A
Prowadzący
mgr Dominika Sikora