Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.
Wybrany organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-15 23:59:00
Koordynator: dr inż. Grażyna Adamczyk (grazyna.adamczyk@up.poznan.pl;)
Szczegóły wydarzenia
Grzyby, patogeny na naszej żywności
- Data wydarzenia: 2023-05-16
- Godziny trwania wydarzenia: 10:00–11:00
- Grupa wiekowa: 12-17 lat
- Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-15 23:59:00
- Limit miejsc: 10
- Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
- Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 10
Opis wydarzenia
Uczestnicy będą mieli okazję wykonać własne preparaty mikroskopowe, obejrzeć pod mikroskopem grzyby występujące na żywności pochodzenia roślinnego. Dokonają infekcji materiału biologicznego, zabezpieczony materiał zabiorą z sobą, efekt zobaczą w domu po kilku dniach.Prowadzący: prof. UPP dr hab. Tomasz Kosiada, dr inż. Roman Andrzejak
OrganizatorUniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - Wydział Rolnictwa, Ogrodnictwa i Bioinżynierii
Rodzaj wydarzeniaSTACJONARNE
Kategoria wiekowa
Typ imprezyWarsztaty i laboratoria
DziedzinaNauki rolnicze, leśne i weterynaryjne
MiejsceKolegium Zembala, ul. Dąbrowskiego 159, 60-594 Poznań
SalaC9
Prowadzący prof. UPP dr hab. Tomasz Kosiada, dr inż. Roman Andrzejak