/>

Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.

Wybrany organizator

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (rejestracja zakończona)

Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-15 23:59:00

Koordynator: dr inż. Grażyna Adamczyk (grazyna.adamczyk@up.poznan.pl;)

Szczegóły wydarzenia

Żywność funkcjonalna i napoje jako element zdrowia i profilaktyki

  • Data wydarzenia: 2023-05-16
  • Godziny trwania wydarzenia: 10:00–10:30
  • Grupa wiekowa: b.o.
  • Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-15 23:59:00
  • Limit miejsc: 100
  • Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
  • Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 40

Opis wydarzenia

Mówiąc o zdrowiu i dobrostanie myślimy najcześciej o żywieniu i aktywności fizycznej. Wszystkie te elementy przyczyniają się niewątpliwie do jakości naszego życia. Żywność funkcjonalna, o której coraz cześciej jest mowa, może dodatkowo przyczynić się do poprawy naszego samopoczucia. Ważnym elementem diety jest także odpowiednia podaż płynów. Napoje to segment żywności, która dynamicznie się rozwija.Warto więc zwrócić uwagę jakie nowe produkty oferuje nam rynek, a z drugiej strony warto zwrócić uwagę na rolę i znaczenie wody.Prowadząca: prof UPP dr hab. Joanna Kobus-Cisowska 

OrganizatorUniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Rodzaj wydarzeniaSTACJONARNE

Kategoria wiekowa 

Typ imprezyWykłady

DziedzinaNauki przyrodnicze

MiejsceBudynek Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu, ul. Wojska Polskiego 31/33

SalaSala nr 35

Prowadzącyprof. dr hab. Joanna Kobus-Cisowska

Drukuj tę stronę Wróć