Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.
Wybrany organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-15 23:59:00
Koordynator: dr inż. Grażyna Adamczyk (grazyna.adamczyk@up.poznan.pl;)
Szczegóły wydarzenia
Żywność funkcjonalna i napoje jako element zdrowia i profilaktyki
- Data wydarzenia: 2023-05-16
- Godziny trwania wydarzenia: 10:00–10:30
- Grupa wiekowa: b.o.
- Rejestracja: 2023-04-06 09:00:00 — 2023-05-15 23:59:00
- Limit miejsc: 100
- Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
- Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 40
Opis wydarzenia
Mówiąc o zdrowiu i dobrostanie myślimy najcześciej o żywieniu i aktywności fizycznej. Wszystkie te elementy przyczyniają się niewątpliwie do jakości naszego życia. Żywność funkcjonalna, o której coraz cześciej jest mowa, może dodatkowo przyczynić się do poprawy naszego samopoczucia. Ważnym elementem diety jest także odpowiednia podaż płynów. Napoje to segment żywności, która dynamicznie się rozwija.Warto więc zwrócić uwagę jakie nowe produkty oferuje nam rynek, a z drugiej strony warto zwrócić uwagę na rolę i znaczenie wody.Prowadząca: prof UPP dr hab. Joanna Kobus-Cisowska
OrganizatorUniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Rodzaj wydarzeniaSTACJONARNE
Kategoria wiekowa
Typ imprezyWykłady
DziedzinaNauki przyrodnicze
MiejsceBudynek Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu, ul. Wojska Polskiego 31/33
SalaSala nr 35
Prowadzącyprof. dr hab. Joanna Kobus-Cisowska