Uwaga: aby móc skorzystać z formularza rejestracji na wydarzenie, należy się zalogować.
Wybrany organizator
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu — Wydział Chemii (rejestracja zakończona)
Termin: 2023-05-15 — 2023-05-20 | Rejestracja: 2023-03-24 12:40:00 — 2023-05-19 23:59:00
Koordynator: prof. UAM dr hab. Renata Jastrząb (renatad@amu.edu.pl)
Koordynator: dr Małgorzata Bartoszewicz (malgorzata.bartoszewicz@amu.edu.pl)
Koordynator: dr Monika Skrobańska (monskr@amu.edu.pl)
Szczegóły wydarzenia
Chemia od kuchni…
- Data wydarzenia: 2023-05-19
- Godziny trwania wydarzenia: 13:15–14:15
- Grupa wiekowa: B/O
- Rejestracja: 2023-03-24 13:20:00 — 2023-05-19 13:20:00
- Limit miejsc: 20
- Limit rejestracji dla jednego użytkownika: 1
- Łączny limit miejsc dla jednego użytkownika: 20
Opis wydarzenia
Dostępne w domu produkty spożywcze posłużą nam do wykonania eksperymentów i sprawdzenia, czy chemia może być niezapomnianą przygodą. Zbadamy m.in. • czy mąka może być niebezpieczna? • co wspólnego ma cukier z węglem? • jakie cukry zawarte są w napojach? • co jest składnikiem toniku? • jak wykryć tłuszcze i białka w produktach spożywczych.
OrganizatorUniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu - Wydział Chemii
Rodzaj wydarzeniaSTACJONARNE
Kategoria wiekowaDla najmłodszych
Typ imprezyWarsztaty i laboratoria
DziedzinaNauki ścisłe
MiejsceCollegium Chemicum ul. Uniwersytetu Poznańskiego 8, Poznań
Sala 1.81
Prowadzącydr Małgorzata Bartoszewicz, dr Grzegorz Krzyśko, Kamil Cieślak, Julia Frąckowiak